Vår historie

1973 – Yakima, Washington i USA

Yakima Industries ble grunnlagt av Otto og Jeanne Lagervall i Yakima, Washington. Otto er en oppfinner og padlesportentusiast som utvikler håndlagde fotstøtter for kanoer og kajakker. (Første steg til berømmelsen: Oppfinnelsen av det sammenleggbare metallmusikkstativet.) Det lille maskinverkstedet utvikler også takstativer for transport av stiger og kutteutstyr.

Yakima Industries introduserer det første nasjonale produktet, som får navnet Gold Rush Bar.

1979 - Steve og Don

Da Steve Cole og Don Banducci kjøpte Yakima Industries, bestod det bare av et lite maskinverksted i Yakima, Washington. Som kajakkpadlere og syklister så disse to pionerene en bedre og større fremtid ved å satse på frakting av sportsbasert fritidsutstyr. De flyttet Yakima Industries til villmarken i Arcata, California, og tok på seg oppdraget med å montere utstyr på biler, dette for å løse problemet med for liten plass til passasjerene i bilene.

1984 - OL i Los Angeles

Yakima-merkevarens løfte: Uansett reisemål eller oppdagelsetur, så skal Yakima gjøre det lettere for deg, vennene dine og utstyret å komme frem. Tanken er at du dermed kan fokusere på det som virkelig betyr noe, nemlig  å skape minner som varer livet ut. Et godt eksempel på dette er da de bygget aerodynamiske racerbildeler i anledning sommer-OL 1984 i Los Angeles.

Da Yakima var bare fem år gammel, var de også den offisielle stativleverandøren for 7-Eleven Cycling Team som vant ni gullmedaljer.

1995 - Sykkel

SteelHead, Yakimas første låsegaffel for sykler ble produsert.

1995 – Q Tower

Med den voksende populariteten til internett, begynte akronymer som LOL og OMG å dukke opp i det amerikanske leksikonet. Yakimas bidrag til dette nye språket var QTR, som representerer det som nå kalles Q Tower. BTW (forresten), Q Towers var så godt laget at de fremdeles blir produsert i dag.

2005 - Portland, Oregon i USA

Yakima flyttet hovedkvartert fra California til Oregon. Med denne overgangen gis det to løfter: Ha nok plass til vennene i bilene og hold interessen oppe i Portland.

2008 – Flugtag

Dette er året HoldUp og SwingDaddy, de nye hengerfestestativene, ble lansert og anerkjent av det offentlige. Det er også året Yakimas ingeniører hevet seg 19 meter i luften for å vinne Red Bull Flugtag i Portland, og havnet både i historiebøkene og i Willamette-elven.

2010 - Whispbar, Prorack og Kemflo

Selskapsgruppen Kemflo kjøpte offisielt Yakima, samt New Zealands Whispbar og Prorack. Alle tre merkevarene begynner offisielt å selge i Nord-Amerika, Australia og New Zealand

2018 - I dag

Yakima USA og Yakima Australia eksisterer sammen som søsterselskaper. Yakima USA fortsetter å produsere de fleste av lastestyringssystemene, mens Yakima Australia utvikler Yakimas off-road-produkter. Yakima-, Whispbar- og Prorack-merkevarene selger produkter i Nord-Amerika, Europa, Australia, New Zealand, Sør-Afrika og Midtøsten.